Bir uygulama için bir okuyucu seçerken, kullanıcı daima mevcut anten portlarının miktarını kontrol etmelidir. Genellikle okuyucular tek bağlantı noktalı, dört bağlantı noktalı ve sekiz bağlantı noktalı (çoğullayıcı gibi herhangi bir ek aygıt olmadan) kullanılabilir.
Tek bir okuyucuya 32’ye kadar anten bağlayabilen anten hub’ları veya çoklayıcıları mevcuttur. Bir uygulamanın ihtiyaç duyduğu anten portlarının (veya antenlerin) miktarını belirlerken önce gerekli okuma bölgelerinin sayısına karar verin ve her okuma bölgesinde istenen okuma hızlarını elde etmek için ne kadar kapsama alanı gerektiğini belirleyin.
Sabit Okuyucular
Sabit okuyucular, okuyucuya bağlı olarak genellikle iki portlu, dört portlu veya sekiz portludur. Bu okuyucular, etiketlenmiş öğelerin hızına ve miktarına bağlı olarak bir okuma bölgesini veya birkaç farklı bölgeyi kapsayacak şekilde ayarlanabilir
Entegre Okuyucular
Küçük bir okuma bölgesi olan uygulamalar için idealdir ve genellikle estetik açıdan daha hoş olurlar, böylece perakende satış veya dosya izleme gibi uygulamalarda kullanılabilirler.
Mobil / El Okuyucular
Tipik mobil/el tipi okuyucularda bir adet entegre anten bulunur ve ek anten bağlantı noktası yoktur. Çoklayıcılar
Anten göbekleri olarak da adlandırılan çoklayıcılar, tek bir okuyucuya bağlanabilecek anten miktarını artırmak için RFID okuyucularla birlikte kullanılabilir. Bazı konfigürasyonlarda tek bir dört portlu sabit okuyucu 32’ye kadar antene bağlanabilir.
Not: Genellikle çoğullayıcılar yalnızca çok özel RFID okuyucularla kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
GPIO Seçenekleri
BARFAS RFID okuyuculardaki Giriş / Çıkış bağlantıları ışık yığınları ve hareket dedektörleri gibi isteğe bağlı cihazlar için kullanılır. Genel olarak okuyucular etiketleri okur ve yazar. Ancak bir GPIO portu üzerinden bağlanan bir yardımcı cihazın eklenmesiyle bir olayı tetiklemek için belirli etiket okumaları (veya bunların eksikliği) programlanabilir. Yardımcı bir cihaz eklemeye karar verirken etkin bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyacağı voltaj miktarını anlamak önemlidir. Bazı cihazlar okuyucunun sağlayabileceğinden çok daha fazla voltaj kullanır. Bu gibi durumlarda yardımcı cihaza ekstra güç sağlamak için bir GPIO kutusu gerekir.
Girişler
GPIO cihazları veya genel amaçlı giriş cihazları GPIO portu üzerinden bağlanır ve hareket dedektörleri ve ışık kırılma sensörleri gibi öğeleri içerir. GPIO cihazları okuyucu ile iletişim kurmak için elektrik sinyalleri kullanır. Aygıt okuyucuya bir sinyal gönderirse yazılım, okuyucuya uygulamaya özel bir işlev gerçekleştirmesini emreder.
Çıkışlar
GPIO cihazları veya genel amaçlı çıkış cihazları GPIO portu üzerinden bağlanır ve hafif yığınlar ve işaretçiler gibi öğeleri içerir. Örneğin; bir okuyucu belirli bir etiketi okursa yazılım okuyucuya yardımcı cihaza ışığı açmak gibi belirli bir işlevi gerçekleştirmesini söyleyen bir elektrik sinyali göndermesini söyler.
Otomatik tanımlama ve veri toplama alanında faaliyet gösteren BARFAS Auto ID; UHF RFID Etiketlerinin, UHF RFID antenlerinin ve UHF RFID okuyucularının imalatını yapmaktadır. RFID sistemleri; tamamen yerli ve milli kaynaklar kullanılarak Türk mühendisleri tarafından tasarlanmakta olup ürünler, başta İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana ve Gaziantep olmak üzere tüm ülkenin hizmetine sunmuştur.
Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası’nı inceleyebilirsiniz.
Uzman personelimizce size özel fiyat teklifi almak için hemen formu doldurun!
Teknik personelimizin size yardımcı olabilmesi için hemen formu doldurun!
İş Ortaklığı Başvurusu için hemen formu doldurun!