Radyo Frekansı ile Tanımlama (Radio Frequency Identification) teknolojisi, mikroişlemci ile donatılmış etiket (tag) taşıyan canlı ve cansız her türlü nesnenin dokunmadan belirli bir mesafeden tanınmasında ve izlenmesinde kullanılan otomatik tanıma sistemidir (Auto-ID). UHF RFID, temel olarak bir etiket ,anten ve okuyucudan meydana gelir. Okuyucunun yaydığı elektromanyetik dalgalar antenle buluşmakta ve mikroçipteki devreleri harekete geçirmektedir. Mikroçip dalgaları modüle ederek okuyucuya geri göndermekte ve okuyucu da yeni dalgayı dijital veri haline dönüştürmektedir. RFID etiket (tag), tanınmak istenen nesnelerin (ürün, paket, taşıt, insan, hayvan, vs.) üzerine veya içine doğrudan yerleştirilir. Günümüzde aktif, pasif ve iki etiket türünün bazı özelliklerini içeren yarı-pasif etiketler de kullanılmaktadır. Aktif RFID etiketlerde, pil ile çalışır ve aktif olarak bir sinyal iletir. Aktif etiketler en uzun okuma Aralığına (~ 100 metre) sahiptir. Pil ve verici maliyeti nedeniyle en pahalı olanlardır. Pasif RFID etiketlerinde etiket üzeri güç kaynağı olmamakla birlikte çipi harekete geçiren enerji, RFID okuyucudan gelen dalgadan elde edilir. Pasif etiketler, aktif etiketlerden fiyat bağlamında daha ekonomik olup genel olarak daha kısa zaman aralığında okumaya sahiptir. RFID, temel olarak bir etiket ve okuyucu olmak üzere iki kısımdan oluşur. Bunlara ayrıca RFID yazıcısı, RFID anteni, sistemin kullanacağı yazılımı da ekleyebiliriz. Bir RFID etiketi çip, güç kaynağı ve antenden oluşmaktadır. Etiket, bu sayede RFID okuyucularıyla iletişim kurabilir ve veri aktarıp alabilir. RFID etiket, okuma alanına girdiğinde okuyucu tarafından algılanır ve çipinin kendi koduyla birlikte içinde kayıtlı bilgileri anten vasıtasıyla okuyucuya kablosuz ve temassız olarak gönderir. RFID etiket çiplerinin kendisine özel benzersiz bir kimlik kodu vardır ve içine tanınmak istenen nesnelerle ilgili her türlü bilgi kaydedilebilir. RFID çiplerin bellek kapasiteleri uygulamaya/ihtiyaca göre belirlenebilmektedir. Nesnelerin ismi, ürün kodu, vb. bilgiler en fazla 1K seviyesinde bellek kapasitesiyle çözülebilmektedir. Yüksek bellek kapasitesi, nesne hakkında çok fazla bilgi yüklenmek veya uygulamaya bağlı olarak nesneleri izleme veya takip bilgilerinin sürekli kaydedilmek istendiğinde gerekli olmaktadır.
RFID etiketlerinin kodları, üretici tarafından belirlenmiş benzersiz kimlik numarası/kodu olduğundan kopyalanması oldukça zordur. RFID etiketlere birden fazla koruma seviyesi koyulabilmektedir. Güvenlik teknolojileri kullanılarak çip içindeki bilgilere erişim engellenebilmekte, çip kilitlenebilmekte veya kullanılamaz hale getirilebilmektedir. RFID Nerelerde Kullanılır ? RFID teknolojisi birçok sektörde kullanılabilir. Bunlar; -Üretim ve sevkiyat yönetimi -Canlı Hayvan Takibi -Anlık Konum Takibi - RTLS -Perakende Sayım -Otopark Kontrol -Kütüphane Takibi
-Kurumsal Demirbaş Takibi
-Endüstriyel Demirbaş Takibi
-Geçiş Kontrol (Araç, Personel, Katılımcı)
-Stok ve Envarter Takibi
-Bebek Güvenliği(Pembe Kod)
-Personel Müdahale Algılayıcı(Beyaz Kod)
-Personel Emniyeti ve Güvenliği RFID sayesinde şirketlerin iş süreçleri hızlanacak, hata oranı azalacak, verimlilik artacak, maliyet düşecek ve ihtiyaç duyulan gelişmiş raporlar hızlı ve doğruluğu yüksek bir şekilde oluşturulabilecektir. RFID teknolojisi ayrıca, okuyucular üzerinde bulunan dijital giriş/çıkışlar sayesinde sensörler ve röleler ile birlikte de yürütülebilen bir teknolojidir. Şirketler; sıcaklık/nem, hareket, radyasyon ölçen sensör girişleri ve turnike, kapı, bariyer ve alarm tetiklemeleri için gerekli röle çıkışları ile RFID etiketlerini birlikte kullanılarak çeşitli uygulamalar geliştirmektedir.
BARFAS AUTO ID çatısı altında Dünya’nın çoğu bölgesinde ileri teknoloji seviyesinde uygulanan UHF RFID Sistemi; UHF RFID anteni, UHF RFID okuyucu, UHF RFID etiketleriyle bütünleşerek, üretim kapasitesi yüksek olan ve ürün giriş - çıkışlarında sorun yaşayan firmaların dostu olup maliyet açısından kaybı minimum seviyeye indirmektedir.
Otomatik tanımlama ve veri toplama alanında faaliyet gösteren BARFAS AUTO ID; UHF RFID Etiketlerinin, UHF RFID antenlerinin ve UHF RFID okuyucularının imalatını yapmaktadır. RFID sistemleri; tamamen yerli ve milli kaynaklar kullanılarak Türk mühendisleri tarafından tasarlanmakta olup ürünler, başta Gaziantep, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş olmak üzere tüm ülkenin hizmetine sunmuştur.
Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası’nı inceleyebilirsiniz.
Uzman personelimizce size özel fiyat teklifi almak için hemen formu doldurun!
Teknik personelimizin size yardımcı olabilmesi için hemen formu doldurun!
İş Ortaklığı Başvurusu için hemen formu doldurun!