YTÜ Yıldız Teknopark’ta Yapay Zeka Zirvesi: BARFAS’tan BAI Tanıtımı

Mayıs 8, 2026

YTÜ Yıldız Teknopark’ta Yapay Zeka Zirvesi: BARFAS’tan BAI Tanıtımı

YTÜ Yıldız Teknopark’ta yapay zeka odaklı bir sektör buluşması düzenlendi. Teknopark bünyesindeki 21 firma bir araya geldi; her şirket kendi geliştirdiği ürünü, çalıştığı alanı ve iş modelini doğrudan anlattı.

Etkinlikte kurucumuz Sn. Faik Baharoğlu BARFAS’ın teknopark bünyesinde yaptığı YZ çalışmalarından ve yeni ürünümüz “BAI: Yapay zeka ile IoT otomasyon uygulama geliştirme platformunu” nu ilk kez sektör paydaşlarına sundu.

BAI nedir?

BAI, yapay zeka ve IoT teknolojilerini bir araya getiren özel bir takip uygulaması. Sahada çalışan ekipler, araçlar ya da varlıklar için gerçek zamanlı konum, durum ve performans verisi sağlıyor. Tamamen Türkiye’de, BARFAS mühendisleri tarafından geliştirildi.

Etkinlikte yaptığımız sunumda uygulamanın mimarisini, kullandığı IoT sensör yapısını ve yapay zeka katmanının sahadan gelen veriyi nasıl işlediğini anlattık. Katılımcı firmalardan oldukça somut pozitif geri dönüşler aldık; özellikle lojistik ve saha yönetimi alanında çalışan ekiplerden entegrasyon soruları geldi.

Etkinlik Hakkında

YILDIZ TECH Buluşmaları, YTÜ Yıldız Teknopark’ın teknopark firmalarını birbirine bağlamak için hayata geçirdiği bir platform. Daha önce sağlık teknolojileri temasıyla yapılan seri bu kez yapay zeka firmaları üzerine kurgulandı. Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Garip’in paylaştığı verilere göre Yıldız Teknopark bünyesinde şu an 172 yapay zeka firması faaliyet gösteriyor ve bu firmaların toplam 323 aktif Ar-Ge projesi var.

Etkinliğin bize asıl değer kattığı yer sunumların ardından yapılan birebir görüşmelerdi. Orada konuştuğumuz birkaç firmayla ortak proje imkanlarını değerlendirmeye başladık.

BAI hakkında daha fazla bilgi almak ya da demo talep etmek için bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Leave A Comment

Cart (0 items)

Create your account